Recept - zálivka se zeleným ječmenem

RECEPTY SE ZELENÝMI POTRAVINAMI I.
✿ ZÁLIVKA SE ZELENÝM JEČMENEM ✿ 

Marošek se Sašou mě poprosili, že by byla škoda se s vámi nepodělit o to, jak doma využíváme zdravé zelené potraviny. Dlouho jsem totiž přemýšlela, jak docílit toho, aby všichni, včetně našeho taťky, tuhle dávku vitamínů dobrovolně snědli. Začala jsem experimentovat, a tak se tady postupně dozvíte výsledky mého dnes už několikaletého zkoušení. Třeba se vám tak podaří zvýšit konzumaci minerálů a enzymů v ryze přírodní podobě a vpašovat je do vašeho rodinného jídelníčku.
S čím bych doporučila začít, je něco, čeho si nikdo ani moc nevšimne. Mohl by to být takový nenápadný start. Jedná se o zálivku na salát, kam přidáte jednu až dvě lžičky zeleného ječmene. Ideálně ovšem tento salát podávat nejdřív k pořádnému kusu masa.

Ingredience:

  • 1 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce olivového oleje (nejlépe extra panenský)
  • 1 - 2 lžička zeleného ječmene (průběžně ochutnávejte, na úvod lépe méně)
  • dle chuti sůl, pepř, čerstvá meduňka, petrželka, jarní cibulka, česnek

Postup:

Nejdříve smíchejte ocet a olej a následně do této směsi přidejte zelený ječmen a opravdu důkladně rozmíchejte, aby vám nevznikly hrudky. Podle chuti můžete přidat octa i víc, my máme zálivku radši jemnější. Poté přidejte ostatní ingredience, promíchejte a salát zalijte až těsně před podáváním. Mužským členům rodiny nejlépe podávat k masu. Dobrou chuť!

rsz__dsc0477

rsz__dsc0485